Löytyisikö näistä etsimäsi?

Terveys on myös hyvää oloa!

Usein terveys käsitetään pelkästään sairauden poissaoloksi. Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm sanoi jokin aika sitten Image-lehden haastattelussa, että hyvä olo on eri asia kuin terveys. Hän

Lue lisää »

Glutationi – tärkeä antioksidantti

Antioksidantteja on niin ravinnosta saatavia, kuten C-vitamiini, kuin kehomme itsensä valmistamiakin. Glutationi on tärkein kehomme valmistama antioksidantti. Lisäksi saamme sitä jonkin verran ravinnosta. Välimeren ruokavalio

Lue lisää »

Margariinien haitallinen vaihtoesteröinti

Professori Kari Salminen on kirjoittanut kaukonäköisesti margariinien rasvojen kovettamisesta. Vuonna 1990 hän vaati Duodecim-lehdessä julkaistussa artikkelissa, että margariinien transrasvat ja vaihtoesteröidyt rasvat tulisi ilmoittaa pakkausmerkinnöissä.

Lue lisää »

Terveellistä ruokaa edullisesti

Ruuan terveellisyyden ja edullisuuden välillä on jännite. Halvimmat ruuat, kuten valkoista vehnää ja sokeria sisältävät elintarvikkeet, ovat samalla ravintoaineköyhimpiä. Samalla monet terveelliset ruuat, kuten useimmat

Lue lisää »

Luomua vai geenimanipuloitua?

Helsingin Sanomat julkaisi jokin aika sitten artikkelin geenimanipuloidusta ruuantuotannosta otsikolla ’Seitsemän väitettä gemoista’. Lehden artikkelin yksipuolisuuden vuoksi haluan tuoda tässä esille tärkeitä näkökohtia, joita lehti

Lue lisää »