Certifierad kvalitet

Alla våra produkter genomgår strikta kvalitetskontroller. Vi satsar på öppenhet och vill att all produktinformation skall finnas tillgänglig. De fabriker som tillverkar våra produkter är utvalda enligt våra strikta krav.

Sydänystävä Omega-3-fiskoljeprodukt

Under 2011 lanserade vi en fiskoljeprodukt, Sydänystävä Omega-3. För denna produkt valde vi en norsk tillverkare, som använder HACCP-systemet i sin produktionskedja. HACCP-systemet används under hela processen från råvarorna fram till produktionen och distributionen av produkten.

Vår fiskoljeprodukt, Sydänystävä Omega-3, fick i början av år 2018 som första finländska företag det internationellt uppskattade IFOS-certifikatet. Det femstjärniga IFOS-certifikatet garanterar att produktens oxideringsvärden och tungmetallhalter ligger i täten på marknaden. I samma väva fick vi även Igen-certifikatet, som garanterar att det inte använts genmanipulerade ämnen i tillverkningsprocessen eller vid inkapslingen.

På varje etikett finns det en länk utskriven och via den kan man kontrollera just denna produktsats oxideringsvärden och tungmetallhalter. Mer information här.

Vi vill respektera naturen och säkerställa en etisk produktionsprocess. Det är därför vi samarbetar med den internationellt ledande Friends of the Sea organisationen, som främjar etiskt fiske och fiskodling. Vår fiskoljeprodukt, Sydänystävä Omega-3, har beviljats Friends of the Sea-certifikatet. Läs mera här.

D-vitamin

Under 2012 lanserade vi en oljebaserad D-vitaminprodukt. Den tillverkas av ett företag, som är GMP- (Good Manufacturing Process) och ISO-certifierat. Varje produktsats testas i ett obundet laboratorium och varje förpackning innehåller ett kvalitetsbevis som visar produktsatsens D-vitaminnivå.

Dopingtest

Vissa elitidrottare använder inte kosttillskott, p.g.a. att en del kosttillskott innehåller rester av dopingämnen. Även om detta inte medför någon direkt hälsorisk, så kan det leda till ett positivt resultat i dopingtesterna. Därför har Suomen Terveysravinto beslutat att erbjuda garanterat säkra kosttillskott till sina kunder och idrottssponsorer. Alla våra produkter är dopingtestade och innehåller bevisligen inga förbjudna ämnen.