Design from Finland – Kollektivmärke för Suomen Terveysravinto

hohde-dfs2

Suomen Terveysravinto har velat satsa på finländsk design speciellt för den naturenliga HOHDE-hudvårdsserien. Detta har inte ignorerats: Suomen Terveysravinto har precis beviljats kollektivmärket, Design from Finland, som erkännande för utmärkt finländsk kompetens inom designområdet.

Design from Finland är ett kollektivmärke som övervakas av det icke vinstdrivande förbundet, Förbundet för Finländskt Arbete. Kollektivmärket kan tilldelas en produkt, produktgrupp eller tjänst där formgivningen står i fokus. Det kan beviljas åt ett företag vars produkter eller tjänster är designade i Finland och därmed väl formgivna och behagliga att använda.

– Finland är ett land med hög kompetens, vars konkurrenskraft är immateriellt och högklassigt arbete, säger Brand Manager Johanna Lahti från Förbundet för Finländskt Arbete.

I HOHDE-hudvårdsserien har vi speciellt velat satsa på finländsk expertis. Förutom formgivningen, är även HOHDE-serien planerad och tillverkad i Finland.

– Det här är finländsk expertis från början till slut, säger Suomen Terveysravintos Branch Manager, Elsa Kujala, som är ansvarig för HOHDE-serien.

–  Detta följer företagets värderingar. Vi vill befrämja människornas arbetssituation och därmed skapa möjligheter till finländsk kunnighet även inom formgivning, fortsätter Kujala.

För mer information, besök produktseriens webbsidor hohdekosmetiikka.fi/sv.

Förbundet för Finländskt Arbete arbetar för att öka uppskattningen och framgången för finländskt arbete. Förbundet förvaltar och utvecklar märken som vittnar om finländskt arbete, påverkar köpbeslut och utmanar arbetslivet att förnyas. www.suomalainentyo.fi/sv.

Kollektivmärket Design From Finland vittnar om unik finländsk formgivning. Märket tilldelas företag som bevisat sig vara föregångare för finländsk design, som en del av företagets verksamhet och framgång. Kollektivmärkets kärnpunkt ligger i användarvänligheten. www.designfromfinland.com.