Klart mot en bättre morgondag

Barns och ungas välbefinnande är viktigt för Suomen Terveysravinto. Den här gången visade vi vårt stöd till en organisation som satsar på en ljusare och säkrare framtid för barn och unga.

Blue Knights Finland I ry (BK) är en polismotorcykelklubb som verkar i Finland. Det är en av de många lokala avdelningarna i Blue Knights International-organisationen runt om i världen. Rötterna till organisationen Blue Knights finns i USA och klubben grundades från början som en motvikt till kriminella mc-gäng.

Välgörenhet är en integrerad del av klubbens verksamhet. Genom åren har de stöttat olika instanser på olika sätt. Barn och ungas välbefinnande är särskilt viktigt för dem och de har skänkt medel till bland annat missgynnade barns och ungas hobbyverksamhet och till barnavdelningar på sjukhus.

Förutom ekonomiskt stöd har klubbmedlemmarna även stöttat barn och unga genom att skänka sin tid. De arbetar aktivt för att skolmobbningen ska upphöra och har bland annat deltagit i kampanjen ”Bilister mot skolmobbning”, inom ramen för vilken de besökt skolor. Till och med barnen på ett barnhem fick åka motorcykel för några år sedan, när medlemmarna i klubben åkte dit på besök.

Blue Knights Finland ry arbetar också för att förbättra trafiksäkerheten. Det syns till exempel som deltagande i barns och ungas trafikundervisning. Ett av de centrala teman i trafikundervisningen är förarens nykterhet, vilket uppmuntras och talas om på många olika sätt. Olika berusningsmedel är ofta orsaken till trafikolyckor, framför allt bland unga förare, då i genomsnitt en tredjedel av de skadade och dödade vid rattfylleri är mellan 15 och 24 år. Det arbete som görs för att hjälpa unga att allt tydligare förstå riskerna med användning av berusningsmedel både i trafiken och utanför, är av största vikt.

Blue Knights Finland I ry finansierar sin verksamhet med tidningen Siniset Ritarit som utkommer tre gånger om året. Genom att ekonomiskt stödja tidningen är Suomen Terveysravinto med och bygger upp en fysiskt och psykiskt tryggare miljö för dagens barn och ungdomar.

www.blueknights.fi

Artikelbild: Blue Knights Finland Facebooksida