Selvästi paremman huomisen puolesta

Lasten ja nuorten hyvinvointi on Suomen Terveysravinnolle tärkeää. Tällä kertaa osoitimme tukemme järjestölle, joka kantaa kortensa – vai pitäisikö sanoa moottoripyöränsä – kekoon lasten ja nuorten kirkkaamman ja turvallisemman tulevaisuuden puolesta.

Blue Knights Finland I ry (BK) on Suomessa toimiva poliisien moottoripyöräkerho. Se on yksi monista Blue Knights International -organisaation paikallisjaostoista, joita on ympäri maailmaa. Blue Knights -organisaation juuret ovat Yhdysvalloissa, ja kerho perustettiin alun alkaen ikään kuin vastapainoksi rikollisille moottoripyöräjengeille.

Hyväntekeväisyys on kiinteä osa kerhon toimintaa. He ovat vuosien saatossa olleet tukemassa monenlaisia tahoja erilaisin tavoin. Tärkeätä heille on erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointi, ja he ovatkin lahjoittaneet varoja muun muassa vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan hyväksi sekä sairaaloiden lastenosastoille.

Taloudellisen tuen ohella kerhon jäsenet ovat tukeneet lapsia ja nuoria myös antamalla aikaansa. He toimivat aktiivisesti koulukiusaamisen lopettamisen edistämiseksi ja ovat ottaneet osaa esimerkiksi Motoristit koulukiusaamista vastaan -kampanjaan, jonka puitteissa he ovat vierailleet kouluilla. Pääsivätpä erään lastenkodin lapsetkin moottoripyörien selkään jokunen vuosi sitten, kun kerhon jäsenet huristelivat sinne vierailulle lapsia ajeluttamaan.

Blue Knights Finland ry tekee työtä myös liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Tämä näkyy muun muassa lasten ja nuorten liikennekasvatusvalistukseen osallistumisena. Yksi liikennekasvatuksen keskeisistä teemoista on ajoneuvon kuljettajan päihteettömyys, johon rohkaistaan ja kannustetaan monin eri tavoin. Erilaisilla päihteillä on valitettavan suuri rooli erityisesti nuorten kuskien keskuudessa, mikä näkyy muun muassa siinä, että rattijuopumustapauksissa loukkaantuneista ja kuolleista keskimäärin kolmannes on 15–24-vuotiaita. Työ, jota tehdään sen edesauttamiseksi, että nuoret ymmärtäisivät yhä selväpiirteisemmin päihteiden käyttöön liittyviä riskejä sekä liikenteessä että sen ulkopuolella, on ensiarvoisen tärkeää.

Blue Knights Finland I ry rahoittaa toimintaansa kolme kertaa vuodessa ilmestyvän Siniset Ritarit -lehden avulla. Tukemalla lehteä taloudellisesti Suomen Terveysravinto on mukana rakentamassa fyysisesti ja psyykkisesti turvallisempaa elinympäristöä tämän päivän lapsille ja nuorille.

www.blueknights.fi

Artikkelikuva: Blue Knights Finland -facebook-sivu