Arkisto

Ranskanperunoihin on paistamisen seurauksena muodostunut akryyliamidia, joka lisää tulehdusta ja on haitallista hermostolle.

9 paistamisen haittaa terveydelle

Paistettaesss ja grillatessa muodostuu monia terveydelle haitallisia yhdisteitä, esimerkiksi akryyliamidia ja AGE-tuotteita. Paistamisen haittoja voi vähentää parhaiten korvaamalla sitä hellävaraisemmilla ruuanvalmistusmenetelmillä, kuten keittämisellä ja höyryttämisellä.

Lue lisää »

Tietoinen syöminen parantaa ruokasuhdettamme

Tietoisen syömisen pääperiaate on, että kiinnittäisimme huomiota syömäämme ruokaan ja syömisen herättämiin aistimuksiin ja tunteisiin hyväksyvästi, tuomitsematta ja arvostelematta. Tietoinen syöminen voi auttaa parantamaan ruokasuhdettamme siten, että tunnesyöminen ja syöminen ulkoisten ylllykkeiden seuraamana vähenevät. Läsnä ollen syödessämme tunnistamme kehon kylläisyyden signaalit paremmin, joten se saattaa myös laihduttaa.

Lue lisää »

Testosteronitasot, ruokavalio ja liikunta

Testosteroni on pääasiassa kiveksissä muodostuva sukupuolihormoni, joka käynnistää murrosiässä miehisten ominaisuuksien kehittymisen, esimerkiksi parrankasvun.   Aikuisiällä testosteronia tarvitaan seksuaaliseen haluun, erektioiden muodostumiseen,

Lue lisää »

Nivelreuman hoitoa tukeva ruokavalio

Nivelreuma on systeeminen autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa tulehdusta nivelissä. Nivelreumaan sairastumiseen vaikuttaa perinnöllinen riski, mutta myös muilla tekijöillä on paljon merkitystä. Esimerkiksi infektiot,

Lue lisää »

Meditaation terveyshyötyjä

Meditaatiosta tulee useimmille luultavasti ensimmäisenä mieleen, että sitä harrastetaan itämaisissa uskonnoissa. Meditaatio kuuluukin olennaisena osana buddhalaisuuteen, joogaan ja hindulaisuuteen. Kristillisyydessä meditaatiota vastaa

Lue lisää »

Sydäntaudin ehkäisy ravinnolla

Kirjani ’Ravintoa sydämelle’ ilmestyi syksyllä 2007 WSOY:n kustantamana. Tuolloin, 15 vuotta sitten, Suomi oli vielä tunnettu korkeasta sydäntautikuolleisuudestaan. Aiheesta ei ollut kuitenkaan

Lue lisää »