Usein kysytyt kysymykset

Tilaus ja laskutus

Saat jokaisesta tilauksesta oman tilausvahvistuksensa.

Tuotteesi tulee yleensä kahden viikon sisällä tilauksesta.

Lähetämme kaikki toimitukset kirjepostina, joten niitä ei voi seurata.

Tahdomme toimittaa tuotteet mahdollisimman helposti asiakkaalle kotiin.

Tämä saattaa johtua postinjakajasta tai postin jaottelukeskuksen virheestä.

Tuotteissa toimituksen mukana tulee lasku, jolla voit maksaa tuotteen.

Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.
Maksuton asiakaspalvelunumero: 0800 304030 (ma-pe 9–17)
Sähköposti: asiakaspalvelu@suomenterveysravinto.fi

Laskuja ei valitettavasti voi saada på svenska.

Yleistä

Suomen Terveysravinto on täysin suomalainen yritys ja verorahamme jäävät aina Suomeen. Tavaraa toimitamme mm. Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Hollantiin, Irlantiin, Puolaan ja Baltian maihin. Varastomme sijaitsevat Vantaalla ja Tallinnassa. Osassa lähetyksistämme hinta jää alle arvonlisäveron rajaa kyseisestä tuotteesta, jolloin me emme sitä käsittele lainkaan.

D-vitamiini- ja kalaöljykapselit sisältöineen kestävät pakkasta. Huoleen ei ole aihetta. Paketin voi antaa tarvittaessa “sulaa” huoneenlämmössä.

Tablettituotteet eivät mene miksikään. Oikein kovassa pakkasessa on olemassa pieni riski, että gelatiinikuori vaurioituu. Tämä on kuitenkin harvinaista.

Missään tuotteessa tai missään tuotteiden ainesosissa ei ole laktoosia.

Synteettisyys tarkoittaa käytännössä sitä, että ainesosia ei ole saatu luonnonaineista vaan ne on syntetisoitu kemianteollisuuden keinoja käyttäen. Suurin osa ravintolisistämme on tässä mielessä synteettisiä — mutta sama koskee kilpailijoitakin.

Käytännössä täysin luonnollisista ainesosista valmistettujen ravintolisien valmistus tulisi niin kalliiksi, että se ei olisi kaupallisesti kannattavaa eivätkä kuluttajat ostaisi niin kalliita tuotteita. 

Synteettinen-sanalla on huono kaiku mutta useimmiten synteettiset vitamiinit toimivat hyvin. 

Esimerkiksi Nivel C10:ssä on käytetty lähes täysin luonnonaineista peräisin olevia ainesosia, mutta niiden valmistaminen on tietysti edellyttänyt prosessointia. Sen ainesosista täysin synteettinen eli kemianteollisuuden tuote on vain C-vitamiini. Sekin kuitenkin vastaa luonnossa esiintyvää C-vitamiinia eli askorbiinihappoa. 

Euroopan ruokaturvallisuusvirasto EFSA on määrittänyt sinkin suurimman sallitun saantimäärän ravintolisistä, ja se on 25 mg päivässä. Jos lyhytaikaisesti sitä saa enemmän, siitä ei ole vaaraa eikä haittaa, mutta pitkäaikaista hyvin runsasta saantia kannattaa välttää.

Lyhytaikaisesti sinkkiä voi käyttää enemmän. Jos esim. sairastaa flunssaa, lyhytaikainen sinkin käyttö saattaa lyhentää flunssan kestoa ja lievittää oireita.

Olemme kehittäneet varsin huolellisen antidopingjärjestelmän lisäravinteiden maahantuonnissa ja jälleenmyynnissä. 

Ostamme tuotteita tehtailta, joiden tuotteita olemme testanneet puolueettomissa laboratorioissa. Teetämme siis ylimääräisiä laboratoriokokeita tuotteillemme. Kriittisimmille tuotteille (kuten kreatiini ja beta-alaniini) olemme ostaneet ns. täyden dopingtestin siihen erikoistuneessa urheilukorkeakoulun laboratoriossa Saksassa. Lisäksi kaikkien tuotteidemme valmi​s​tustiet ja sitä myöten vastuuasiat on selvitetty. 

Korkean dopingvalvontajärjestelmämme vuoksi monet suomalaiset huippu-urheilijat käyttävät tämän kehittämämme järjestelmän turvaamia lisäravinteita (mm. pikajuoksija Milja Thureson, juniorien Euroopan mestari voimanostaja Henna Kaasalainen ja monet muut).

Poikkeuksellisesti emme suosittele Ashwaganda+ -valmistetta kilpaurheilijoille, vaikka tuote on testattu kilpaurheilussa kiellettyjen aineiden varalta ja havaittu puhtaaksi. Nykyisin käytössä olevat testausmenetelmät eivät kuitenkaan kykene käsittelemään ashwagandhan kaltaisten kasviuutetuotteiden näytteitä sataprosenttisella tarkkuudella, joten varotoimenpiteenä emme suosittele tuotteen käyttöä kilpaurheilijoille. Tuote on kuitenkin testattu ja täysin turvallinen normaalissa käytössä.

Sarviapila, Melatoniini, B-monivitamiini, C-vitamiini ROSA+, B12-vitamiini, Maitohappobakteerivalmiste, Sinkki+C ja Vahva Biotiini ovat vegaanisia.

Monissa tuotteissamme eläinperäistä on D3-vitamiini.

Suomen Terveysravinnon tuotteiden joukossa ei ole sellaisia tuotteita, joiden epäiltäisiin olevan haitallisia maksalle. Päinvastoin esimerkiksi kalaöljyjen käytöstä ravintolisänä voi olla hyötyä maksan rasvoittumisen vähentämisessä. 

Suomen Terveysravinto on vastuullinen ravintolisien kehittäjä ja myyjä. Ottaessamme tuotteita valikoimiimme varmistamme myös niiden turvallisuuden tutustumalla tutkimusnäyttöön.

Olemme vitamiineja valmistuttaessamme korostaneet tehtaille sitä, että täyte- ja apuaineiden tulee olla haitattomia. Suomen Terveysravinnon ravintolisien täyte- ja apuaineet ovat turvallisia.

Kyllä. Käytämme polypropeenista (PP, 05) valmistettuja purkkeja, jotka sopivat muovipakkauskeräykseen.

Suosittelemme raskaana oleville ja imettäville:
Sydänystävä -kalaöljykapselit. Sikiön aivojen ja hermoston kehitykselle on hyödyllistä saada omega-3-rasvahappoja, erityisesti kalaöljyjen sisältämää DHA:ta. Kalaöljyjen syöminen on hyvin suositeltavaa raskauden ja myös imetyksen aikana.

Monivitamiini. Se sopii hyvin myös imetyksen aikana käytettäväksi. Imetys lisää äidin ravintoaineiden tarvetta. Monivitamiinimme runsas B-vitamiinien määrä, on hyödyksi imetysaikana.

Monivitamiinimme ei sisällä yksistään riittävästi D-vitamiinia, joten D-vitamiinilisää on suositeltavaa käyttää raskaus- ja imetysaikana monivitamiinin lisäksi.

Sopivat raskaana oleville ja imettäville:
Lasten D-vitamiini (ei kuitenkaan suositella raskauden aikana, koska vahvuudet heikkoja), Magnesium+, B-vitamiiniyhdistelmä, B12-vitamiini, C-vitamiini ROSA+, Maitohappobakteerivalmiste, Luja K2, Sinkki+C

Ei sovellu raskaana oleville:
IHO+, Nivel C10, Fenugreek+, Ashwagandha+, Antioksidantti PLUS, Muisti UP sisältävät kasviuutteita, joiden vaikutuksista raskausaikana ei ole varmaa tietoa. Myöskään melatoniinin tai ubikinonin vaikutuksista sikiön kehitykselle ei ole tarpeeksi tietoa, joten emme suosittele Vahvaa Melatoniinia tai Q10+ -lisää raskaana oleville. Vahva Biotiini ei sovellu raskaana oleville, koska se saattaa vaikuttaa raskauden seurantaan liittyvien verikokeiden tuloksiin.

Jos käyttää verenohennuslääkettä, on hyvä selvittää, onko käyttämänsä verenohennuslääke K-vitamiinista riippuvainen (kuten Marevan) vai onko se uudemman sukupolven verenohennuslääke. Uudemman sukupolven verenohennuslääkkeiden ja ravintolisien kanssa ei tiettävästi ole merkittäviä yhteisvaikutuksia.

Nämä ravintolisät sopivat verenohennuslääkkeitä käyttäville ilman mitään varotoimenpiteitä tai tarvetta keskustella lääkärin kanssa:
D-vitamiini, Lasten D-vitamiini, Monivitamiini, Melatoniini, Magnesium+, B-vitamiiniyhdistelmä, B12-vitamiini, C-vitamiini ROSA+, Maitohappobakteerivalmiste, IHO+, Sinkki+C, Vahva Biotiini ja Muisti UP.

Näitä voi käyttää Marevanin tai muiden varfariinityyppisten lääkkeiden kanssa, VAIN JOS lääkäri antaa siihen luvan:
Luja K2 (sisältää K2-vitamiinia), Sydänystävä -kalaöljykapselit, Fenugreek+ eli sarviapila, Q10 eli ubikinoni, NivelC10 ja Antioksidantti Plus.

D-vitamiinia voidaan antaa myös lapsille 2 vuoden iästä alkaen 20 µg, mutta suosittelemme pienille lapsille mieluummin lasten D-vitamiinia, joka on helpompi niellä. Noin 12 vuoden iästä alkaen voidaan käyttää 50 µg vahvuista D-vitamiinia. 

Kalaöljykapseleita voi antaa myös lapsille yhden kapselin päivässä siitä lähtien, kun hän pystyy nielemään sen vaikeuksitta. Teini-iässä nuorelle voi antaa 2 kapselia päivässä.

C-vitamiini ROSA+ – ja Magnesium+ ja Maitohappobakteerivalmisteita voivat käyttää aikuiset ja lapset neljän vuoden iästä alkaen. 

Maitohappobakteerivalmistetta voi antaa myös alle neljä vuotiaille, mutta tällöin valmiste on suositeltavaa murskata tai jauhaa, jotta se on helpompi niellä. Se sisältää Lactobacillus rhamnosus -bakteerikantaa, jota on tutkittu hyvin tuloksin esimerkiksi päiväkotilapsilla.

Sinkki+C sopii yli 12-vuotiaille ja Monivitamiini ja B-vitamiiniyhdistelmä sopivat 15 vuotta täyttäneille nuorille.

Ei lapsille, ellei lääkäri suosittele:
B12-vitamiini (lapsille ja nuorille käy B12-vitamiinin lähteeksi jokin heille sopiva monivitamiini), Antioksidantti PLUS (lapset eivät yleensä tarvitse antioksidanttilisää, koska heidän endogeeninen antioksidanttijärjestelmänsä toimii hyvin), Melatoniini, D-vitamiini 100 µg, IHO+, Fenugreek+, Ubikinoni, Vahva Biotiini , Muisti UP.

Varmistamme, että tuotteiden arviot ovat peräisin asiakkailta, jotka ovat ostaneet tuotteet. Ne on saatu suoraan asiakkailta asiakapaluvemma kautta (tai asiakkailta, jotka ovat vastaanneet tuotetyytyväisyyskyselyihin tai arviointipyyntöihin). Joidenkin uusien tuotteiden kohdalla voimme pyytää valittuja ennakkokäyttäjiä antamaan rehellisen palautteensa tuotteesta. Positiivisen arvion antaminen ei ole tällöin tuotteen saamisen ehtona.

Kuluttajapalautteet pyydetään sähköpostilla tilauksen tehneiltä asiakkailta, joten voidaan varmuudella tietää, että henkilö on todella tehnyt ostoksen. Samoin palautteita voidaan saada yleisesti asiakaspalvelun sähköpostiin, jolloin henkilön asiakkuus tarkistetaan.