Kiekonheittäjä ja kuulantyöntäjä Sanna Kämäräinen

”Elämässä ei pidä pelätä virheiden tekemistä vaan ymmärtää, että oikeastaan juuri mokaamiset ja vastoinkäymiset ovat hyviä juttuja, joista oppimalla voi kehittyä”

Tämän viisauden ilmoille täräyttää yhtä terävästi kuin vain lajinsa, kiekonheiton hallitseva nelinkertainen suomenmestari Sanna Kämäräinen vain voi. Sanna on taistelija, jolle uhrautuminen ja periksi antamattomuus ovat luonnollinen osa elämää, osa huippu-urheilun menestyksen eteen vaadittua vaativaa tietä, jolla vuodenkin ankara treenaaminen kiteytyy muutaman tunnin aikaiseen kilpailuun. Siihen hetkeen, kun antaa kaikkensa ja haluaa parhaan mahdollisen tuloksen.

Sanna ylläpitää motivaatiotaan raudanlujana lukien paljon sekä muistuttaen päivittäin itseään omista tavoitteistaan. Yksi suurista päämääristä odottaakin jo tämän vuoden aikana hetkeään Rion Olympialaisissa, jonne Sannan virallinen tavoite on päästä finaaliin, vaikka henkilökohtaiset tavoitteet hän saattaisi ulottaa vielä pidemmällekin. Motivaation syvemmällä pohjalla Sanna näkee itsetuntemuksen: Miksi teen juuri tätä? Kun löydetään, mitä halutaan niin seuraavaksi lähdetään miettimään askeleita sitä kohti. Sannan intohimo on kiekonheitto eikä hän edes tekisi mitään muuta niin mielellään kuin juuri tätä. Joskus itsekin ihmetellen, mistä sisäinen roihu lajiin oikein on tullut. Aitoa se on. Kuten Sannan ilo ja energisyyskin! Sisimmässä naisella on myös janoa nähdä kuinka pitkälle lajissa pääsee ja missä ovat hänen rajansa. ”Entä jos pystynkin?” Tavoitteensa Sanna laittaa aina kultaan, vaikkakin on realisti ja kisassa tyytyväinen mihin tahansa mitaliin saavutuksestaan.

Unelmat ovat polttoainetta, joka vie Sannaa eteenpäin kohti tulevaisuutta, josta kukaan ei tarkasti kuitenkaan tiedä. Omien unelmiensa eteen Sanna kuitenkin tekee pitkäjänteisesti työtä. Urheilijan ammatin hän näkee myös tärkeänä osana yhteiskunnallista vaikuttamista, jossa pääsee innostamaan ihmisiä liikunnan ja terveellisien elämäntapojen pariin. Sanna itse onkin melkoinen ravintotietouden aarreaitta ja harrastaa intohimoisesti niin iduttamista, monenkirjavia vihersmoothieita, hitaasti tuorepuristettuja tuoremehuja ja luomuruokaa. Hyvä terveys on pohja suorituskyvylle ja nopeammassa palautuksessa ruokailutottumuksen muutos on ollut Sannan mukaan huomattavissa. Liikaa stressiä ruokailusta hän ei kuitenkaan halua vaan kuuntelee paljon omaa kehoaan kaikessa. Myös omia unelmiaan tulisi kysyä ja kuunnella. Sanna on selvästi löytänyt omansa ja haluaa laittaa hyvän kiertoon innostaen ihmisiä toteuttamaan omiaan.

”Kaikki on mahdollista”, Sanna täräyttää iloisesti vielä lopuksi. Ei epäilystäkään.