Kysy ravintoasiantuntijalta

Askarruttaako sinua jokin asia ravitsemuksessa? Nyt sinulla on mahdollisuus kysyä sitä maksutta Suomen Terveysravinnon ravintoasiantuntijalta Juhana Harjulta. Täytä tiedot alla olevaan lomakkeeseen ja lähetä kysymys. Loma-aikoja lukuun ottamatta Juhana vastaa yleensä muutaman päivän kuluessa.

Ennen kuin lähetät uuden kysymyksen, tarkista kuitenkin aiemmin esitetyistä kysymyksistä, onko siihen jo vastattu.

Tämä lomake ei ole tuotetilauksia koskevia kysymyksiä varten. Jos sinulla on niitä koskevia asioita, pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä suoraan asiakaspalveluun: 0800 304030  (ma-pe 9–17) tai asiakaspalvelu@suomenterveysravinto.fi

  Tietosuojaseloste

  * pakolliset kentät

  Nimitietoja tai sähköpostiosoitettasi ei julkisteta. Voimme julkaista valittuja kysymyksiä ja vastauksia, joista ajattelemme olevan hyötyä muillekin, mutta tällöinkään kysyjän nimeä tai sähköpostiosoitetta ei julkisteta vaan kunnioitamme yksityisyyttäsi.

  Kysymyksiin vastaa ravintoasiantuntija Juhana Harju. Olen kirjoittanut teokset Ravintoa sydämelle (WSOY 2007) ja Luusto lujaksi elämäntavoilla (Atena 2011).

  Kannatan perinteistä värikästä Välimeren ruokavaliota, jossa syödään runsaasti vihanneksia ja hedelmiä. Pidän myös monia aasialaisen ruokavalion ja raakaravinnon piirteitä terveellisinä ja suositeltavina. Oma kokemukseni kertoo, että terveellisyyden ja herkullisuuden voi täysin yhdistää. Pidän kohtuullisuutta kauniina ihanteena, jonka puolesta haluan puhua.

  Uskon myös, että harkiten käytetyistä ravintolisistä voi olla selvää hyötyä terveydelle – esimerkiksi D-vitamiinilisä on tarpeellinen ainakin syksystä kevääseen.