Annetaan joululahjaksi turvaa!

Tällä hetkellä maassamme asuvista miljoonasta lapsesta yli 17 000 ei voi asua omassa kodissaan. Suomessa on lapsia, joille riittäisi tänä vuonna joululahjaksi riidaton koti ja turvallinen syli. Saimme yhtiönä antaa 5000 euron joululahjoituksemme SOS-Lapsikylän toiminnan hyväksi. SOS-Lapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä pyrkii lisäämään perheiden hyvinvointia koti-Suomessa ja ympäri maailmaa. Järjestö antaa lapsille mahdollisuuden elää tavallista, leikkihetkien ja iltasatujen täyteistä lapsuutta rakastavassa perheessä ja turvallisessa ympäristössä.

SOS-Lapsikylä auttaa perheitä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmat kärjistyvät. Heidän tavoitteensa on tukea lapsia ja perheitä siten, että lapset voisivat elää omissa kodeissaan. Silloin kun tämä ei tuesta huolimatta onnistu, SOS-Lapsikylä tarjoaa lapselle sijaiskodin. Näitä sijaiskoteja on esimerkiksi perinteisissä lapsikylissä sekä uudenlaisissa, integroiduissa lapsikylissä, joissa kodit ovat osana muuta asutusta.

Lasten ja perheiden uniikkeihin tarpeisiin SOS-Lapsikylä vastaa tarjoamalla monipuolisia palveluita. Lapsikylissä suuretkin sisarussarjat saavat mahdollisuuden kasvaa yhdessä. Perheille tarjotaan avo- ja sijaishuoltopalveluja, ja tärkeinä arvoina pidetään yhteisöllisyyttä sekä räätälöidyn tuen tarjoamista kullekin perheelle. Lisäksi SOS-Lapsikylä tekee kehittämis- ja vaikuttamistyötä, jotta lasten ja perheiden tarpeet otettaisiin yhteiskunnassa paremmin huomioon. Viime vuosina Suomessa lisääntyneen turvapaikanhakijamäärän myötä SOS-Lapsikylän toiminta on laajentunut: järjestö auttaa alaikäisinä yksin tulleita turvapaikanhakijoita kotoutumaan ja kokemaan olevansa tasa-arvoisia yhteiskunnan jäseniä.

Suomessa SOS-Lapsikylä on toiminut vuodesta 1962, ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa. Kotimaan toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi, ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön voi tutustua osoitteessa www.sos-childrensvillages.org. SOS-Lapsikylälle tehdyillä lahjoituksilla tuetaan esimerkiksi lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kuntoutusta, harrastus- ja leiritoimintaa sekä nuorten itsenäistymistä. Tämän lisäksi lahjoitusvaroilla rahoitetaan uusien sijaiskotien hankintaa sekä sijaisvanhempien valmentamista, jotta huostaanotetuille lapsille voidaan tarjota mahdollisuus turvalliseen lapsuuteen.

SOS-Lapsikylä ja Suomen Terveysravinto Oy haluavat, ettei kenenkään lapsen tarvitsisi erikseen toivoa joululahjaksi rakastavaa kotia ja turvallisuuden tunnetta. Haastamme meitä kaikkia joulusiivousten ja lahjanostojen keskellä pysähtymään ja näkemään läheistemme hädän. Osoitetaan yhdessä maamme lapsille ja nuorille, että heistä välitetään.

Suomen Terveysravinto Oy haluaa kiittää asiakkaitamme kuluneesta vuodesta. Toivotamme teille rauhaisaa joulua ja iloista uutta vuotta 2018!

joulubanneri2017-suomi-ilo_500x500_preview

www.sos-lapsikyla.fi