Sydänystävä Omega 3:lle viiden tähden IFOS-laatusertifikaatti

Kalaöljyjen laatuylisanaviidakossa on vaikea erottaa kalaöljyä toisesta. Jokainen valmistaja kertoo, miten juuri heidän kalaöljynsä on tehty patentoidulla menetelmällä ja miten kapselitkin ovat melkein sätkivän tuoreita. Kotikonstein asiasta voi saada selkeyttä yleensä vain niinkin epävarmalla menetelmällä kuin kokeilemalla, tuleeko kalaöljykapseleista kalanmakuisia röyhtäyksiä.

Suomen Terveysravinto Oy on tehnyt pitkään työtä puhtaampien ja turvallisempien ravintolisien eteen. Kuitenkin olemme nähneet tarpeelliseksi saada myös ulkopuolisen laatutodistuksen Sydänystävä-kalaöljyllemme.

IFOS eli International Fish Oil Standards -sertifikaatti

Nutrasource on vuonna 2002 perustettu yritys, joka ainoana maailmassa on keskittynyt antamaan tiukkojen laboratoriotestien perusteella laatusertifikaatteja kalaöljyvalmisteille. Nutrasourcen ehkä merkittävin ohjelma on IFOS-sertifiointiohjelma, joka on lyhenne sanoista International Fish Oil Standards program eli kansainvälinen kalaöljystandardiohjelma.

IFOS-ohjelmassa jokainen tuote-erä testataan erikseen, ja tulosten perusteella tuotteelle voidaan myöntää viiden tähden IFOS-sertifikaatti. Suomen Terveysravinto Oy on saanut ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä viiden tähden IFOS-sertifikaatin. Tämä vaatii, että tuotteen hapettumis- eli TOTOX-arvot sekä raskasmetallipitoisuudet ovat markkinoiden kärkeä.

Jokainen Sydänystävä-erä analysoidaan erikseen, ja jokaisen erän tarkat tiedot julkaistaan Nutrasourcen Internet-sivuilla. Ohjelma on hyvin läpinäkyvä, eikä se ole Suomen Terveysravinnon hallinnoitavissa. Tässä linkissä esimerkkinä ensimmäisen tuote-erän analyysitodistus.

Igen (NON-GMO) -sertifikaatti

Nutrasource on myöntänyt Sydänystävälle myös toisen sertifikaatin: Igen-sertifikaatin. Tämä tarkoittaa, että tuote on läpäissyt tiukan laboratoriotestien seulan, joka takaa sen, että tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty geenimuunneltuja ainesosia. Vuoden 2018 voimassa oleva sertifikaatti on löydettävissä täältä.

Tarkista eräkohtainen sertifikaatti etiketin tiedoista

Jokaisen Sydänystävä-purkin takatarrassa on eränumero, josta kyseisen purkin tuote-erän IFOS-testiarvot voidaan tarkistaa. Kirjoittamalla Internet-selaimesi osoiteriville Suomen Terveysravinnon nettiosoitteen ja purkin takatarrasta löytyvän eränumeron, esimerkiksi www.suomenterveysravinto.fi/B0015820, sinut ohjataan automaattisesti Nutrasourcen sivuilla olevalle lomakkeelle, josta voit tarkistaa suoraan kyseisen erän analyysitulokset. Näin sinun ei Sydänystävän käyttäjänä tarvitse miettiä, onko käsissäsi pitelemäsi kalaöljy tuoretta. Saat nämä ohjeet myös jokaisen Sydänystävä-lähetyksen mukana.