Kristian Pullin kova putki – Euroopan mestaruuspronssi, Suomen ennätys, Suomen mestaruus ja maailmantilaston viides sija

Suomen Terveysravinnon sponsoriurheilija Kristian Pulli sijoittui Puolan Torunissa käydyissä EM-hallikisoissa pronssille. Torstaina käydyssä karsinnassa Pulli hyppäsi 781 cm sijoittuen viidenneksi ja eteni näin loppukilpailuun. Perjantain finaalissa Pulli kilpaili nousujohteisen kilpailun, joka huipentui viimeisellä hyppykierroksella. Pulli oli ennen viimeistä kierrosta neljäntenä tuloksella 810 cm. Pronssisijalla oli Ukrainan Vladyslav Mazur tuloksella 814 cm. Pulli kuitenkin näytti kovia kilpailuhermoja, kun hän hyppäsi viimeisellään 824 cm ja näin nappasi saldoksi Euroopan mestaruuspronssin, hallisuomenennätyksen ja
lipun Tokion olympialaisiin.

Tämä on mahtava jatke Pullin loistavalle kesälle 2020, joka alkoi Espoon Sprinttikisoissa 11.6, jossa hän heti kauden alkuun rikkoi Tommi Evilän hallussa olleen Suomen ennätyksen tuloksella 827 cm. Tällä kyseisellä hypyllä Pulli räväytti itsensä maailmantilaston viidenneksi ja ennakkosuosikiksi elokuussa kilpailtaviin Kalevan kisoihin. Turussa kilpailluissa Kalevan kisoissa Pulli voitti uransa kolmannen aikuisten Suomen mestaruuden tuloksella 783 cm. Viikko Suomen mestaruuden jälkeen hän osallistui uransa ensimmäiseen Timanttiliigan osakilpailuun Tukholmassa, jossa hän sijoittui kolmanneksi kesän toisella kahdeksan metrin ylityksellä. Pulli päätti kautensa Bellinzonassa Italiassa 15.9 tuloksella 808 cm.

Pullin onnistunut kausi ja hallikisat lupaavat hyvää tulevia olympialaisia silmällä pitäen.
Hänen ennätyksellään olisi 2012 Lontoon olympialaisissa oltu hopealla ja 2016 Rion olympialaisissa nelossijalla.