Sydänystävälle Friend of the Sea -sertifikaatti

Friend of the SeaSuomen Terveysravinnon Sydänystävä-kalaöljy on saanut Friend of the Sea -sertifikaatin, joka takaa, että valmistuksessa käytetyt kalat on kalastettu eettisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.

Suomen Terveysravinto on aloittanut tänä vuonna yhteistyön Friend of the Sea -järjestön kanssa. Friend of the Sea on voittoa tavoittelematon järjestö, joka edistää kestävää kalastusta ja pyrkii minimoimaan kalastuksen vaikutusta ekosysteemiin ja edistää selektiivisten kalastusmenetelmien käyttöä.

Friend of the Sea on kansainvälisesti johtava eettisen kalastuksen ja kalanviljelyn sertifiointiohjelma. Sertifiointi takaa, että Sydänystävä-kalaöljyn valmistuksessa käytetyt kalat eivät ole peräisin ylikalastetulta, heikosti tunnetulta tai toipuvalta kalakanta-alueelta. Samoin se takaa, että kalastusmenetelmät eivät vahingoita merenpohjaa ja että kalastuksen täytyy täyttää kaikki lakitekniset vaatimukset. Sertifioinnista vastaavat itsenäiset sertifiointitoimikunnat.

– Meille on tärkeää varmistaa, että myymme tuotteita, joita käyttäessä ei tarvitse murehtia, mitä seurauksia tämän käyttö aiheuttaa niin itselle kuin toisella puolella maapalloa, pohtii Suomen Terveysravinnon Import Manager Markus Mäenpää.

Yli kolme miljardia ihmistä ovat riippuvaisia meren ja rannikon elämän monimuotoisuudesta. Valtamerien luonnonvarat ovat maailman suurin proteiinin lähde sekä yli 2,5 miljardin ihmisen pääasiallinen ravinnonlähde. Merikalastus tarjoaa työpaikan suoraan ja epäsuorasti yli 200 miljoonalle ihmiselle. Valtamerissä on 97 % maapallon vedestä, ja ne imevät noin 30 % ihmisen tuottamasta hiilidioksidista. Valtameristä hyötyminen vaatii niiden jatkuvaa kunnioittamista sekä huolenpitoa.

Lisätietoja: friendofthesea.org