Este- ja kestävyysjuoksija Lotta-Maria Maine

Kisakauden kynnyksellä saimme kunnian haastatella herttaista juoksijalahjakkuutta Lotta-Maria Mainetta. Lotta-Maria on yksi Suomen Terveysravinnon lukuisista sponsoriurheilijoista ja hänelle sekä henkisen että fyysisen puolen kattava kokonaisvaltainen hyvinvointi on yksi elämän suurimmista arvoista. Huittisista kotoisin oleva este- ja kestävyysjuoksija on liikkunut vanhempien kannustamana lapsesta lähtien ja sitä kautta urheilu on alkanut tuntua omalta jutulta. Tavoitteellisen harjoittelun suomenmestari aloitti jo alakoulun lopulla ja siitä urheilijaksi kasvaminen lähti.

Useina päivinä Lotta-Marialle kertyy kaksi treeniä. Lisäksi hän opiskelee, valmentaa lasten yleisurheilukouluissa ja tekee sijaisuuksia kouluilla. On siis selvää, että päivittäinen jaksaminen on suuressa roolissa. Tätä jaksamista sosiaalinen, mutta myös omasta ajasta nauttiva Lotta tukee syömällä ja nukkumalla hyvin, viettämällä aikaa ystävien kanssa, rauhoittumalla itsekseen tai koiran kanssa luonnossa, mökillä tai kotona sekä uimalla tai vain vedessä ”lillumalla”. Kesäaikaan järvi vetää puoleensa. ”Pyrin viemään ajatukset pois urheilusta ja olemaan stressaamatta. En kuitenkaan pysty olemaan paikoillaan, joten paras tapa viettää vapaa-aikaa on jokin rento liikunta.”

Hyvän ja monipuolisen ravinnon lisäksi Lotta-Maria uskoo vitamiinien ja lisäravinteiden voimaan:

”Mielestäni vitamiinit ovat kaikille hyödyllisiä. Toki on tärkeää, että suurin osa niistä saadaan ravinnosta, mutta vitamiinit ovat tärkeä tukipilari siinä sivussa. Vitamiinit edistävät hyvinvointia ja hyvinvointi on tärkeää ihan jokaiselle ihmiselle. Ne ovat ikään kuin valmentaja tuomassa lisäboostin urheilijalle.”

Suomen Terveysravinnon kotipaikka sijaitsee Lotta-Marian asuinkunnan vieressä ja ”läheisyys” onkin yksi niistä syistä, jotka saivat hänet kiinnostumaan tuotteista. Lotta on käyttänyt Terveysravinnon tuotteita pitkään:

”Tunnen oloni ns. turvalliseksi ja kotoisaksi käyttämällä niitä. Ne ovat urheiluystävällisiä ja Suomen Terveysravinto huomioi urheilijat esimerkillisesti. Se nostaa aina pistetä omissa silmissäni.”

Lotta-Maria kertoo käyttävänsä säännöllisesti D-vitamiinia, magnesiumia sekä rautaa ja välillä C-vitamiinia. ”Rautaa käytän, koska kestävyysurheilussa rauta-arvot ovat merkittävässä roolissa suorituskyvyn kannalta. D-vitamiinia käytän puolestaan siksi, että se vaikuttaa luuston hyvinvointiin. Magnesium edistää palautumistani ja paljon harjoitellessani sen käyttö edesauttaa omaa palautumisprosessiani. Käytän sitä yleensä iltaisin, koska koen sen myös edistävän parempaa unta. Itselläni harvemmin on tullut lihaskramppeja, mutta magnesiumin avulla pystyn myös ehkäisemään niitä.”

”Onko jotain sellaista lisäravinnetta tai vitamiinia, jota et ole kokeillut, mutta joka kiinnostaisi sinua?”

”On varmasti moniakin. Minua kiinnostaisi tutustua paremmin ainakin sinkkiin, koska olen kuullut sen vaikuttavan muun muassa hiusten ja ihon hyvinvointiin.”

Lotta-Maria kertoo tärkeimmäksi tavoitteeseen tällä hetkellä pysyä terveenä ja sitä kautta kehittyä urheilijana. ”Viime talven kärsin loukkaantumisesta, joten nyt suurin tavoitteeni on nauttia jokaisesta juostusta askeleesta ja saada mahdollisimman hyviä ja terveitä treeniviikkoja alle.”

Suomen Terveysravinnon tiimi toivottaa Lotta-Marialle tsemppiä kisakauteen!

Lotta-Marian suosikkituotteet: