Keihäänheittäjä Oliver Helander

Saimme haastateltavaksemme 1997 syntyneen Oulun pyrinnön keihäänheittäjän Oliver Helanderin. Oliver on yksi Suomen Terveysravinnon tuoreimmista sponsoriurheilijoista. Aiemmin hän on pelannut aktiivisesti käsipalloa, jonka harrastamisen aloitti jo viisivuotiaana. Oliver kertoo lähteneensä keihäänheiton pariin 9-vuotiaana ja vuonna 2016 hän teki päätöksen panostaa jatkossa siihen päälajinaan. Päätöksen taustalla vaikutti usko siihen, että keihäänheitossa menestyminen olisi hänen kohdallaan todennäköisempää. Motivaatiota löytyykin, sillä Helanderin unelma on voittaa olympiakultaa sekä heittää yli 90 metriä.

Urheilussa palautuminen on ensiarvoisen tärkeää ja tässä päivittäin treenaava Helander pitää riittävää ravintoa suuressa roolissa: 

”Minulle tärkeintä on, että saan ruokaa riittävän nopeasti treenien jälkeen.” 

Monipuolisen ruokavalion lisäksi urheilija tukeutuu joihinkin lisäravinteisiin. Helander tutustui Suomen Terveysravintoon ja sen tuotteisiin ystävänsä ja kilpakumppaninsa Toni Kuuselan kautta. Siitä lähtien käytössä on ollut Suomen Terveysravinnon tuotteita. Eritoten Oliver luottaa Magnesium+:n voimaan osana palautumista. Lisäksi kokeilussa on ollut muun muassa Nivel C10 -tuote. 

”Minulla on pelkästään hyviä kokemuksia näistä tuotteista ja koen että ne ovat hyödyllisiä urheilijan arkipäivään. En ole vielä ehtinyt kokeilla kovin paljon erilaisia tuotteita, mutta tulen varmasti kokeilemaan enemmän nyt tulevan treenikauden aikana.”

Treenaamisen vastapainona urheilijat tarvitsevat paljon lepoa. Oliver kertoo nukkuvansa yleensä päiväunet treenin ja lounaan päätteeksi. Vapaa-ajalla hän käy mielellään ulkona heittämässä frisbeegolfia, sisällä puolestaan tietokonehommat ovat mieluista puuhaa.

Toivotamme Oliverille onnea tavoitteiden saavuttamiseksi!